مراحل کامپوزیت دندان

چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ انتشار توسط : کاوه نوروزی
مراحل کامپوزیت دندان

 

 

علم دندانپزشکی روز به روز در حال پیشرفت است و به شما کمک می کند تا دندان های زیبا و متعاقب آن لبخندی زیبا داشته باشید. راه حل های زیادی برای زیباسازی شکل و فرم دندان ها وجود دارد که هر کدام مزایا و راه حل های خاص خود را دارند. کامپوزیت دندان یکی از پرطرفدارترین و کاربردی ترین راه حل هایی است که برای اصلاح طرح لبخند استفاده می شود و به دلایل مختلف محبوب شده است. دلایلی مانند انجام سریع کار، مقرون به صرفه بودن در مقایسه با سایر روش ها مانند لمینت و بسیاری عوامل دیگر. به عبارت ساده تر، کامپوزیت دندان نوعی ماده پلیمری است که مانند یک لایه روی دندان های شما قرار می گیرد و زیبایی دندان های شما را دو چندان می کند. در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد که چگونه کامپوزیت دندان انجام می شود؟ اگر قصد دارید از یک پرکننده کامپوزیت استفاده نمایید، این وبلاگ آموزنده شما را با مراحل کامپوزیت دندان آشنا می نماید.

مراحل کامپوزیت دندان

 

پر کردن دندان معمولا برای درمان حفره ها و ترمیم دندان های آسیب دیده استفاده می شود. پرکردگی های کامپوزیتی که به پرکردگی های همرنگ دندان نیز معروف هستند، به دلیل ظاهر طبیعی و دوام عالی، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. پس از مراجعه متقاضی به مطب دندانپزشکی وضعیت دندان ها و لثه های وی بررسی شده و در مرحله بعد مواد کامپوزیت دندان  تهیه می شود. در نهایت کامپوزیت ها روی دندان قرار می گیرند و با چسب مخصوص چسبانده می شوند. تمامی مراحل کامپوزیت دندان در یک جلسه ۲ تا ۳ ساعته انجام خواهد شد.

 

مرحله 1. ارزیابی اولیه

اولین مرحله برای پر کردن کامپوزیت، ارزیابی اولیه توسط دندانپزشک شما است. در طول معاینه معمول دندانپزشکی، دندانپزشک شما دندان های شما را معاینه می کند و ممکن است برای شناسایی حفره ها یا نواحی دارای پوسیدگی، از اشعه ایکس کمک بگیرد. اگر حفره ای پیدا شود یا پرکردگی موجود در حال خراب شدن باشد، دندانپزشک شما پر کردن کامپوزیت را برای بازگرداندن یکپارچگی دندان و جلوگیری از آسیب بیشتر، توصیه می کند.

 

مرحله 2. بی حس کردن برای راحتی بیمار

مسلماً یکی از مهم‌ترین مراحل کامپوزیت دندان، اطمینان از راحتی بیمار است. کار دندانپزشکی می تواند برای بسیاری از افراد اضطراب آور باشد و دچار ترس از دندانپزشکی شوند! برای کاهش هر گونه ناراحتی، اغلب از یک رویکرد دوگانه استفاده می شود:

  • ژل قبل از بی حسی: قبل از تزریق واقعی محلول بی حس کننده موضعی، اغلب دندانپزشکان یک ژل پیش بی حس کننده را به ناحیه ای که تزریق را دریافت می کند، اعمال می کنند. این ژل حاوی 20 درصد بنزوکائین بوده و هدف آن بی حس کردن محل تزریق است که باعث می شود تزریق بعدی به میزان قابل توجهی راحت تر شود. در برخی موارد، از ژل استفاده نمی شود و مستقیماً به تزریق صورت می گیرد.
  • تزریق بی حسی موضعی: دندانپزشک از یک سرنگ برای تزریق ماده بی حس کننده استفاده کرده که به طور موثر دندان و ناحیه اطراف آن را بی حس می کند. گزینه های رایج بی حسی شامل لیدوکائین، مپیواکائین، سپتوکائین و بوپیواکائین است. بعد از تزریق، حدود 3 تا 5 دقیقه طول می کشد تا بیهوشی وارد شود. هنگامی که بی حس شدید، دندانپزشک عمل را ادامه می دهد.

 

مرحله 3: از بین بردن پوسیدگی

پوسیدگی می تواند به صورت نواحی قهوه ای یا سیاه روی دندان ظاهر شود که نرم هستند و می توان به راحتی با یک spoon excavator آن را خراش داد. برای اطمینان از حذف کامل، از چندین تکنیک استفاده می شود:

  • مته با سرعت بالا: در بیشتر موارد، یک هندپیس دندانپزشکی با فرزهای الماسی با سرعت بالا برای برداشتن قسمت پوسیده دندان شما استفاده می شود. مته با سرعت بالا در از بین بردن پوسیدگی و شکل دادن به دندان برای پر کردن بسیار موثر است.
  • شاخص پوسیدگی: یک رنگ صورتی به نام نشانگر پوسیدگی برای بررسی مجدد اینکه آیا تمام حفره ها برداشته شده اند، استفاده می شود. این رنگ تمام ساختار دندان باقیمانده را که نمی‌تواند معدنی ‌سازی مجدد کند، لکه ‌دار کرده و تضمین می کند که حفره دندان کاملاً تمیز است و فقط ساختار دندان سالم باقی می ماند.

 

 

مرحله 4. اچ کردن (Etching)

دندانپزشک یک محلول اسیدی ملایم را روی سطح دندان آماده شده اعمال می کند. این ژل اچینگ به ایجاد یک سطح خشن میکروسکوپی کمک می کند که پیوند بین دندان و ماده کامپوزیت را تقویت می نماید. پس از اچ کردن، دندان شسته و خشک می شود و ماده باندینگ روی دندان اعمال می شود.

 

مرحله 5. چسباندن رزین کامپوزیت

پس از آماده سازی دندان، دندانپزشک یک ماده باندینگ را روی سطح دندان اعمال می کند. این ماده باندینگ به رزین کامپوزیت کمک می کند تا محکم به ساختار دندان بچسبد. سپس دندانپزشک رزین کامپوزیت همرنگ دندان را روی ناحیه آماده شده، لایه لایه قرار می دهد. هر لایه با استفاده از نور مخصوص دندانپزشکی با دقت اعمال و پخت می شود که رزین را سخت کرده و آن را بادوام می کند.

 

مرحله 6. شکل دادن (Sculpting And Shaping)

دندانپزشک مواد کامپوزیت را طوری تراشیده و شکل می دهد تا با خطوط طبیعی دندان شما مطابقت داشته باشد. این فرآیند هنری تضمین می کند که پرکننده به طور یکپارچه با دندان های اطراف شما ترکیب می شود و عملاً غیر قابل تشخیص است. شکل دادن دقیق به بازیابی عملکرد دندان نیز کمک می کند و به شما امکان می دهد راحت گاز بگیرید و بجوید.

 

مرحله 7. پالیشینگ (Polishing)

هنگامی که شکل دهی به کامپوزیت انجام شد، دندانپزشک آن را صیقل داده تا ظاهری صاف و طبیعی به آن بدهد. فرآیند پولیش همچنین به جلوگیری از لک شدن و افزایش طول عمر پر کردن کمک می کند. با تکمیل این روش، دندانپزشک بایت شما را بررسی می کند تا از تراز مناسب اطمینان حاصل کند و هر گونه تنظیمات لازم را انجام دهد. این مرحله از مراحل کامپوزیت دندان بسیار مهم بوده و بدون درد می باشد.

 

مرحله 8. بررسی نهایی و مراقبت های بعدی

قبل از پایان کار، دندانپزشک یک بازرسی نهایی را انجام می دهد تا اطمینان حاصل شود که پرکننده کامپوزیت همانطور که در نظر گرفته شده است، به نظر می رسد و عمل می کند. آن ها دستورالعمل های مراقبت های بعدی، از جمله محدودیت های غذایی موقت و توصیه هایی برای حفظ بهداشت دهان و دندان ارائه می دهند. مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید دو بار در روز، نخ دندان کشیدن یک بار در روز و شستشو با دهانشویه آنتی باکتریال یک بار در روز توصیه می شود.

کامپوزیت دندان، راه حلی عالی برای ترمیم دندان های آسیب دیده ناشی از پوسیدگی و حفظ ظاهر طبیعی آن ها ارائه می دهد. راهنمای گام به گام از مراحل کامپوزیت دندان بینشی از آنچه در طی فرآیند پر کردن کامپوزیت اتفاق می‌افتد، می‌ دهد. از ارزیابی اولیه تا بررسی نهایی، هر مرحله برای ارائه یک ترمیم بادوام و به رنگ دندان طراحی شده است که لبخندی زیبا را برای شما به ارمغان می آورد. به یاد داشته باشید که معاینات منظم دندانپزشکی برای تشخیص و درمان زودهنگام حفره ها ضروری است و نیاز به اقدامات گسترده تر را کاهش می دهد. اگر شک دارید که نیاز به پر کردن دندان دارید، در تعیین قرار ملاقات با دندانپزشک تردید نکنید. یک پرکننده کامپوزیت می تواند سلامت دهان و دندان را بازیابی کند و اعتماد به نفس شما را بهبود ببخشد.

 

 

سوالات متداول

 

1. کامپوزیت دندان برای چه افرادی مناسب نیست؟

اگرچه کامپوزیت دندان بسیار کاربردی است اما برای این افراد مناسب نبوده و توصیه نمی شود: افرادی که دندان هایشان به دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه ناسالم است، افرادی که دندان هایشان در اثر پوسیدگی، شکستگی و پرکردگی ضعیف شده است، کسانی که سطح دندان های خود مینای کافی ندارند و افرادی که دندان قروچه دارند زیرا این عادت باعث ترک خوردن یا شکستن روکش ها می شود.

 

2. تفاوت کامپوزیت و لمینت چیست؟

دندان ها به دو صورت لایه بندی می شوند: کامپوزیت پلیمری و لمینت سرامیکی. تفاوت های زیادی بین لمینت سرامیکی و کامپوزیت وجود دارد. به عنوان مثال لمینت سرامیکی همانطور که از نامش پیداست از سرامیک ساخته شده و ظاهر زیباتری دارد. کامپوزیت دندان به دلیل انتخاب نوع رنگ و ضخامت کم (معمولاً 0.5 میلی متر) و همچنین انجام سریع آن محبوبیت بیشتری دارد. یکی دیگر از مزایای خرید مواد کامپوزیت دندان ، هزینه کمتر آن نسبت به لمینت سرامیکی است. لمینت سرامیکی دندان یا روکش چینی که قیمت آن نسبتاً بالاتر از نوع کامپوزیت است معمولاً در آزمایشگاه ساخته می شود اما از نظر جنس جنس و درخشندگی تنوع بیشتری دارد و البته ظاهر زیبای آن یکی از مهمترین پارامترهای انتخاب توسط افراد است.

 

3. مراقبت های پس از کامپوزیت دندان شامل چه مواردی است؟

پس از انجام کامپوزیت، می توانید از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. از دندانپزشک خود راهنمایی بخواهید. در اولین ساعات پس از آن، به شما توصیه می شود که غذا نخورید. مصرف الکل و سیگار نیز ممنوع است. حتما بعد از انجام تمام مراحل تا یک یا دو هفته از غذاهای نرم استفاده کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که همیشه باید دهان خود را با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید تا دوام کامپوزیت بیشتر شود.